Õnnetusse sattunud lennuki mustad kastid midagi uut ei paljastanud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalennukil purunes Tallinna lennujaamast startimisel telik
Kaubalennukil purunes Tallinna lennujaamast startimisel telik Foto: Karli Saul

25. augustil Tallinna lennuväljal õnnetusse sattunud Poola kaubalennuki mustad kastid midagi uut päevavalgele ei toonud.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis lennuõnnetuste uurimisega tegelev Jens Haug ütles Kuku raadio saatele «Päevapilk», et meeskonnaliikmete ja lennujuhtimiskeskuse jutuajamine on üle kuulatud.

Endiselt on peamine versioon, et õnnetuse põhjustas inimlik viga – lennuki telikud tõmmati liiga vara üles. Haug ütles, et salvestistel on kuulda eesti-, poola-, soome- ja inglisekeelset juttu ning uurijatel on piisav info, et lennuki telik ei tulnud ise sisse ja tegemist polnud tehnilise veaga.

Järgmiseks uuritakse lennuki meeskonna koostööd ja koolitusi. Haug märkis, et õnnetusse sattunud lennuki meeskond polnud kuigi pikalt koos töötanud. Ta lisas, et koostöö Poola lennundusametnikega on olnud hea, kuid nii väikese õnnetuse uurimiseks napib ressursse. Nimelt on Poola ametnikud rakendatud Poola eelmise presidendi lennuki allakukkumise uurimisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles