Pirita inimeste «lotovõit»

Marti Aavik
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Arbeiter
Kaja Arbeiter Foto: Mihkel Maripuu

Ma olen perearst Kaja Arbeiterile (52) teenetemärgi andmise üle nii rõõmus, justkui oleksin selle ise saanud. Pirita inimestel on oma perearstidega väga vedanud! Just selliseid inimesi peabki Eesti tänama! Kui minult küsitaks hinnet perearstindusele, siis ütleksin puhtalt isiklikule kogemusele tuginedes igasuguste kõhklusteta: viis kolme plussiga, suures kuldses kirjas ja allajoonituna.

Arbeiter on üks Eesti kõige suurema nimistuga perearstidest. On imestamist väärt, et sellise koormuse juures suudab ta olla selline, et sa ei tunne kunagi ennast tootmisühikuna meditsiinivabriku liinil. Olen olnud imestunud, kuidas on võimalik, et sellise tambiga töötaval arstil on meeles sinu eelmised «nohud», kui järgmist kurtma lähed – detailideni, mida haiguslukku kirja ei panda –, ning üllatunud, kui asjalikud ja täpsed on olnud soovitused, kui on tarvis edasi eriarsti poole pöörduda.

Kuuldud ja loetud kurtmised perearstide hoolimatuse ja saamatuse üle jäävad kaugeks ning arusaamatuks, sest piritalased on Arbeiteri ja tema kaaslaste näol saanud loterii peavõidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles