Põhja-Tallinn pani üheksa ideed rahvahääletusele, menukaim tehakse teoks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal saab igaüks Põhja-Tallinnas Stroomi kaubanduskeskuses anda oma hääle selle idee poolt, mis tuleks esimesena ellu viia.

Linnaosavalitsus valis välja üheksa ideed, mida Põhja-Tallinna elanikud on välja pakkunud ning pani need rahvahääletusele. «Need on ideed sellest, mida inimesed tahaksid oma kodukandis näha. Tegemist ei ole väga suured projektid, aga eelarvelised vahendid on alati piiratud ja sellepärast otsustasimegi, et inimesed saavad üheksa kõige populaarsema idee vahel valida, rääkis Põhja-Tallinna linnaosavanem Karin Tammemägi.

Seejärel kolib hääletus internetti ja 14. veebruarist 14. märtsini saavad kõik hääletada linnaosavalitsuse kodulehel.

Tammemäe sõnul puudutavad välja pakutud ideed vaba aja veetmise võimalusi või konkreetse asumi kaunistamist. «Näiteks mitmel korral on meie poole pöördunud Kalamaja inimesed sooviga, et nad tahaksid Kotzebue väljakule kuuske. Linnaosa esinduskuusk on aastaid olnud Stroomi rannas, aga miks mitte teha samasugune tore eksperiment, nagu tehti Rakveres, hoopis Kotzebuesse. Samamoodi on Pelgulinna rahvas soovinud kuusepuud Kolde puiesteele. On küsitud veel pingpongilaudu, spetsiaalseid malemängulaudu ja muud. Ja üheksa asja seast, mida kõige rohkem on küsitud, saavad inimesed nüüd valida ühe, mille me sel aastal kindlasti ära teeme,» ütles Tammemägi.

Osa ideid on suhteliselt kulukad ja neid on keeruline korraga teoks teha. «Näiteks Stroomi ranna pinkide katmine spetsiaalse värviga, nii et seal poleks külm istuda. Pinke on rannas nii palju, et kui see idee saab kõige rohkem hääli, siis me suudame sel aastal ära teha pooled pingid. Aga kui kõige rohkem hääli saavad näiteks kaks jõulupuud, siis need saavad jõuludeks tehtud. Katariina kai korrastamine on jällegi nii suur töö, et seda ühekorraga ära ei tee,» rääkis Tammemägi.

Põhja-Tallinna 9 ideed

1. Kalamaja eksperimentaalne jõulupuu

2. Pelgulinna pühadekuusk

3. Malemäng Stroomi rannas

4. Võlutud mets Kase pargis

5. Soojad pingid Stroomi rannapargis

6. Pingpong Kolde puiesteel

7. Jõu ja ilu numbrid Stroomi rannapargis

8. Kopli pargi mänguala

9. Katariina kai korrastamine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles