Rahandusministeerium ootab hasartmängumaksust kasusaajate kompromissi

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Kooskõlastusringile saadetud ja kultuuriministri kriitikatule alla sattunud hasartmängumaksu eelnõu on kompromissettepanek maksust kasu saavate osapoolte ettepanekutest, teatab rahandusministeerium .


Hasartmängumaksust laekuvaid summasid kasutatakse kultuuri-, haridus- ja teaduspoliitika, regionaalpoliitika ning sotsiaalpoliitika eesmärkide elluviimiseks. Rahandusministeeriumi valitsemisala hasartmängumaksu kasusaajate hulgas ei ole.


Muutused hasartmängumaksust laekuva tulu jagamise struktuuris, näiteks tantsu- ja laulupeo eraldi rahastamine, on sündinud kultuuriministeeriumi ettepanekute põhjal. Eelnõu koostamisel peeti läbirääkimisi lisaks kultuuriministeeriumiga ka regionaalministri büroo ning haridus- ja teadusministeeriumiga.

Rahandusminister Ivari Padari sõnul ei otsusta rahandusministeerium kasusaajate eest, kuhu ja millises proportsioonis raha hasartmängumaksust saadavat tulu paigutada.

«Juhul kui meie pakutud kompromiss osapooli ei rahulda, peaksid kultuuri- ja regionaalminister uuesti maha istuma ja kokku leppima, kuidas ning millistel alustel jaotatakse hasartmängumaksust saadav tulu,» sõnas Padar.

«Rahandusministeeriumil pole õigust pelgalt näiteks kultuuriministri soovil regionaalministrile minevaid summasid vähendada.»

«Kui kasusaavad osapooled kompromissi ei saavuta ja konkreetseid ettepanekuid ei tee, jätkatakse rahastamist endistel alustel,» ütles Ivari Padar.

«Kindlasti ei ole õigustatud väide nagu otsustaks rahandusministeerium kultuuri rahastamise üle. Esimene kooskõlastusring tähendab siiski erinevate arvamuste koondamist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles