Tartu poiss ihkab Donbassi

Mihhail Kolossok
, venekeelse Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Alaväli pani mullu suve lõpus oma Facebooki-lehele pildi, kus ta on Amsterdami ühel tuntumal väljakul Museumpleinil.
Artur Alaväli pani mullu suve lõpus oma Facebooki-lehele pildi, kus ta on Amsterdami ühel tuntumal väljakul Museumpleinil. Foto: Erakogu

Mullu kevadel Tartu Annelinna gümnaasiumi lõpetanud Artur Alavälja (19) vastu tunnevad huvi korraga kahe riigi – Eesti ja Venemaa – sõjakomissariaadid. Noormehe enda valik langes aga ... Donbassi nn rahvaväe kasuks.

«Teen lühidalt. Lähen vabatahtlikuna Ukrainasse rahvaväkke,» kirjutas Alaväli ajalehe Den za Dnjom toimetusele. Ta on sündinud Peterburis, aga hiljem sõitis perekond Tartusse, kus noormees lõpetas venekeelse õppega Annelinna gümnaasiumi. Seejärel läks ta Tallinna Tehnikaülikooli ehitusinseneriks õppima.

Alavälja sõnul ei lubanud neljalapselise perekonna rahaline olukord tal ülikoolis edasi õppida. Selle aasta algusest elab kogu pere jälle Peterburis.

«Natuke teenin, elan vanemate kaelas, selline olukord mind väga ei rahulda,» lausus Alaväli. «Ma ei tea, võib-olla olen noor, aga võtsin vastu sellise otsuse: sõidan Ukrainasse, itta, rahvaväkke. Vanemad ütlesid: oled juba suur, vaata ise.»

Ühelt poolt ütles Alaväli, et tappa ei ole hea, teiselt poolt aga tunneb ta huvi sõjanduse ja võitluskunstide vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles