Kasekamp: presidendi kõne kandev idee oli tõde

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kasekamp.
Andres Kasekamp. Foto: Tairo Lutter

Tartu Ülikooli õppejõud ja välispoliitika ekspert Andres Kasekamp nägi president Toomas Hendrik Ilvese aastapäeva kõnes kandva ideena tõde, vahendab ERR Uudised.

«Valgustusajastust saati oleme Euroopa tsivilisatsioonis otsinud seda, aga nüüd Ukraina konfliktis oleme vastamisi valega. Ehk siis teine pool on püüdnud tagasi kerida aega, kus enam ei maksa tõde midagi, on püüdnud kõike hägustada nii, et kõik versioonid on võrdselt õiged. Mis muidugi ei ole nii ja president tõi väga selge näite Malaisia reisilennuki allatulistamisest, milles saab olla ainult üks tõde,» selgitas Kasekamp, miks oli tema hinnangul presidendi suur ja kandev idee tõde.

«Peame meeles pidama, et see ei ole kõne ainult Eesti rahvale, vaid publikus on terve diplomaatiline korpus ja kindlasti nemad raporteerivad koju oma pealinnadesse seda, mis Eesti riigipea arvab,» sõnas Kasekamp, lisades, et see, et president alustas kõnet olukorraga Ukrainas, oli igati ootuspärane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles