Linnaeelarve teine lugemine toimus mürgises õhkkonnas

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: Elmo Riig

Kuigi linnavalitsus kirjutas eelarve esimese ja teise lugemise vahele jäänud kahe päeva jooksul eelarve senisest tunduvalt rohkem lahti, on opositsiooni hinnangul seda asjalikuks aruteluks siiski liiga vähe


Reformierakondlasest linnavoliniku Ants Leemetsa sõnul pole see siiski tõsiseltvõetav. «Täna kell 11.37 teatas härra Anvelt, et sotsid on lõpuks teada saanud, mis on eelarve sisu. Võibolla te ei tea, aga sotsiaaldemokraadid kuuluvad linnavalitsusse,» meenutas Leemets, et sotsiaaldemokraadid oleksid kindlasti ka varem eelarvega tutvuda saanud.

«Sotsid on nagu Kirgiisi komsomol. Püstitavad endale takistuse, ületavad selle ja siis raporteerivad edukast käitumisest,» leidis Leemets. Ta nimetas eelarve eelnõud korruptiivseks, kuna see ei anna linna rahakasutusest selget ülevaadet. Samuti pole tema hinnangul võimalik arutada eelarvet, mille volinikud saavad kätte pool tundi enne istungi algust.

Linnapea Edgar Savisaar väitis eelarve teisel lugemisel, et sedasama lahtikirjutatud eelarvet olevat linnavolinikele tutvustatud juba kolmapäeval toimunud rahanduskomisjoni istungil. Siinkohal lähevad linnapea ja linnavolinike arvamused lahku, sest sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Andres Anvelt väitis Postimehele, et sotsid nägid detailsemat eelarvet alles tänasel koalitsiooninõukogu koosolekul.

Savisaar kinnitas ka, et eelarve olevat interneti vahendusel kõigile kättesaadav, kuid volikogu istungi alguseks eelarve täiendatud varianti volikogu kodulehel siiski veel polnud.

Linnapea tutvustas volinikele ka tehtud muudatusettepanekuid, sealhulgas sotsiaaldemokraatide ettepanekut suurendada lasteaedade rahastamist. Täiendav rahasumma nähti ette ka sihtasutusele Vene Muuseum ja sihtasutusele Orhtodox Singers.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles