Rõivas hurjutas Madisoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Elmo Riig / Sakala

Reformierakondlasest peaminister Taavi Rõivas teatas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) koosseisus riigikokku pääsenud Jaak Madisoni (23, pildil) blogipostituse kohta, et poliitik peab aduma sõnadega kaasnevat vastutust.

«On kurvastav, et noor poliitik käsitleb nii paljudele inimestele kannatusi toonud natsismikuritegusid õigustavalt ja labaseid väljendeid kasutades. Kõnealuse blogipostituse tekst läheb täielikult vastuollu minu väärtushinnangutega,» teatas valitsusjuht riigikantselei vahendusel.

Madisoni blogis seisis kolm aastat kõigile lugemiseks üleval postitus, kus ta otsis fašismi ja natsismi positiivseid külgi.

«Peame arusaamatuks seda hüsteerilist tooni, millega käsitletakse noore inimese poolt mitu aastat enne poliitikasse minekut tehtud blogipostitusi, kus arutletakse ajaloosündmuste teemal. Leiame, et vahetult peale valimisi peaks keskenduma tänase päeva Eesti probleemidele,» teatas eile EKRE.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser välistas eile valitsuskoostöö parlamendis seitse kohta saanud EKREga. «Nende seisukohad ei ole sotsiaaldemokraatidele kuidagi vastuvõetavad: ei need, mida nad on väljendanud valimiskampaanias, ega ka need, mida on väljendanud nende üksikud liikmed,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles