Oravad pöördusid Kõlvarti asjus kaposse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart
Mihhail Kõlvart Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsioon pöördus kaitsepolitseiameti poole, et saada õiguslik hinnang olukorrale, kus Tallinna linn maksab toetust abilinnapea Mihhail Kõlvartile (pildil) treeneritöö eest. Samuti selleks, et saada selgust, kas antud juhul on tegutsetud korrektselt või võib tegemist olla korruptsioonijuhtumiga.

«Noorte sportlaste premeerimine on sihtotstarbelise lepinguga noortele sportlastele toetuse eraldamine ning toetust on lubatud kasutada ainult võistlustel osalemiseks, spordiinventari ja varustuse soetamiseks ning meditsiinikulutusteks. Rõhutan, et raha laekub spordiklubile, mitte sportlastele ega treenerile nagu meedias väidati,» selgitas Kõlvart.

Abilinnapea lisas Tallinna pressiteenistuse vahendusel, et kulutuste kohta tuleb esitada detailne aruanne koos kulu- ja maksedokumentidega ning toetuse andmise eesmärgiks on tunnustada ja premeerida parimaid Tallinna 15–23-aastaseid noorsportlasi, kes on saavutanud silmapaistvaid tulemusi tiitlivõistlustel või teistel suurtel rahvusvahelistel üritustel.

Eelmisel aastal premeeriti 27 noorsportlast ja üht meeskonda. Kogusumma oli 14 550 eurot, toetusi eraldati suuruses 200–1500 eurot. Muuhulgas eraldati taekwondokatele Vladislav Žarovile eraldati 500 eurot ja Nikita Tšistjakovile 300 eurot.

Kõlvart tunnistas, et on küll Žarovi ja Tšistjakovi treener, kuid nende valimine parimaks Tallinna sportlaseks ja premeerimiseks põhines tema sõnul vaid nende sportlikel saavutustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles