Mereakadeemia teeb uue katse rektorit leida

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Mereakadeemia hoone Tallinnas Koplis.
Eesti Mereakadeemia hoone Tallinnas Koplis. Foto: Toomas Huik

Pärast Jüri Kanni vallandamist ligi aasta aega rektori kohusetäitja eestvedamisel tegutsenud Mereakadeemia otsib endale taas rektorit.

Haridusministeerium teatas nimelt, et kuulutas välja avaliku konkursi Eesti Mereakadeemia rektori ametikoha täitmiseks. Rektori ametiaeg algab 1. jaanuaril 2011 ning kestab viis aastat.

Rakenduskõrgkooli rektori ametikohale võib kandideerida Eesti kodanik, kellel on doktorikraad või sellele vastav kvalifikatsioon.

Kandideerimisel on eelistatud isikud, kellel on teadmised kõrghariduse korraldusest ning kes tunnevad vastavaid õigusakte, eelnev juhtimisalane kogemus ning merendusalane töökogemus. Eriti oodatud on merendusliku haridusega kandidaadid.

Kandideerijad saavad avaldusi koos lisadokumentidega esitada Eesti Mereakadeemiale kuni 27. septembrini.

Konkursil osalejate seast teeb valiku 40-liikmeline valimiskogu, kuhu kuuluvad Eesti Mereakadeemia nõukogu ja nõunike kogu liikmed. Haridusministeeriumi esindab nõunike kogus ministeeriumi kõrghariduse osakonna peaekspert.

Kuni avaliku konkursi tulemuste selgumiseni juhib Mereakadeemiat rektori kohusetäitja Märt Tomson. Tomson nimetati rektori kohustäitjaks 19. augustil 2009, mil ministeerium lõpetas töösuhte Mereakadeemia rektori Jüri Kanniga.

Ministeerium leidis toona, et Kann on haldussuutmatu, rikkus mitut seadust ja kulutas lubamatult riigi raha.

Kann kaebas otsuse kohtusse ning nii leidiski Harju maakohus tänavu 17. augustil, et Kanni vallandamine oli õigustühine, ning nõudis haridusministeeriumilt eksrektori kasuks välja ligi 122 000 krooni. Kanni siiski ametisse tagasi ei ennistatud.

Ministeerium teatas pressiesindaja vahendusel, et ootab avaliku konkursi korras valitud rektorilt eelkõige uusi arenguid Mereakadeemia juhtimisel, samuti efektiivsust kooli finantsvõimekuse tõstmisel ning senisest suuremat väliskoostööd.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles