Lastekaubad lähevad kaupluses NaguUus uuele ringile

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Müüme häid asju hea hinnaga,» võtab  Tallinnas Kohila tänaval lastekaupade poodi NaguUus pidav Merili Tasa äriidee kokku. Kasutatud ja päris uued lastevankrid, jalutuskärud, turvahällid ja –toolid, tegelustekid, söögitoolid ja muu leiavad päris kiirelt tänuliku ostja.

Idee taoliseks kauplemiseks sündis koos oma lapse tulekuga. «Teise ringi asju osta tundus mitte ainult soodne, vaid ka inimlik. Lasteasju kasutab inimene ju vaid lühikest aega,» rääkis ta. Eesti inimene on harjunud kasutatud lasteasju ostma nö. ukselt-uksele mõnikord lausa  võhivõõrastelt internetist, ent Merili ei pea seda väga mõistlikuks variandiks. «Kunagi ei tea, mida saada võid,» rääkis ta.

Naguuus.ee veebipoest ja nende kauplusest Kohila tänaval leiab kõikvõimalikku lastekasvatamisega seotud varustust: vankreid, jalutuskärusid, turvahälle ja –toole, tegelustekke, kandekotte, söögitoole jms.  On kasutatud kaupa, aga ka päris uusi asju, mille inimene näiteks pakendist välja võttis ja mida edasimüüja ümber vahetamast keeldus ning lihtsalt vigastatud pakendiga täiesti uusi kaupu.

Taoline kaup jõuabki Naguuue lettidele: alati kontrollitult, sest oma kaubale annab NaguUus enamjaolt kaasa ka garantii. Kui toode mingil põhjusel ei sobi, saab selle poodi tagasi tuua, NaguUus vahetab selle ka meelsasti ringi.  «Valime tooted ise välja, kontrollime ja võtame müüki ainult korralikud ja kvaliteetsed,» rõhutab Merili. Eesti inimene on siiski kaubamärgitundlik ja lastekaupade puhul eelistab samuti tuntud kaubamärke nagu Emmaljunga, MaxiCosi, Fisher-Price, Chicco jt. «Väga suur müügihitt on kvaliteetsed lastevankrid ja turvatoolid, need müüme alati kiirelt läbi,» nendib ta.

Poodniku sõnul võiks inimesed isegi rohkem kasutult seisvaid korralikke lasteasju ise Naguuue poodi müügiks tuua. «Tihti jäetakse asi aastateks keldrisse või pööningule seisma, selle asemel, et see teise ringi poodi tuua,» räägib ta. Kasutatud kvaliteetset lastekaupa (vankreid, turvatoole ja –hälle) võib aga tulla poodi näitama (pood asub Pärnu maantee ligidal, Kohila 2a) ning kõik asjad ikka ostetakse, mitte ei koguta annetusi, rõhutab Merili.

Populaarne on ka lastekaupade laenutus toodete puhul, mida ehk väga palju ei kasutata, nagu nt. beebikaal, reisivoodi vms. Hästi lähevad laenutuses ka küllatki kallid doppler aparaadid, millega saab kuulata loote südamelööke. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles