Regnum nimetas Savisaart natsikurjategija hõimlaseks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar
Tallinna linnapea Edgar Savisaar Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Kremli propagandaagentuuri mainega uudisteagentuur Regnum avaldas Tallinna linnapea Edgar Savisaare ootamatust Moskva-visiidist loo «Natsikurjategija Eesti hõimlane lendas Moskvasse Lužkovi toetama?»

Viitega Eesti massiteabevahenditele märgib Regnum, et Savisaare visiiti tõlgendatakse kui toetusavaldust «lahkuvale» Moskva linnapeale Juri Lužkovile, kellega Tallinna linnapead seovad pikaajalised partnerlussuhted. Agentuur osutab, et Venemaa majanduslehe Vedomosti väitel võidakse Lužkovi ametist vabastamise otsus teha juba selle nädala lõpuks, vahendas ERR Uudised.

«Maksab meenutada, et lähedased suhted sidusid Eesti pealinna linnapead ka ühe kõige verisema natsikurjategijaga, kes suutis karistust vältida - sel aastal surnud Eesti päritolu Venezuela ärimehe Harri Männiliga,» kirjutas Regnum.

Artikkel, mis kannab ilmseid kiirustamise märke, toob ajakirjale Kroonika toetudes ära üksikasju Savisaare ja Männili suhetest, sealhulgas sellest, et Männil on Savisaare tütre ristiisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles