Saue linnapeaks saab Tõnu Urva

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Urva
Tõnu Urva Foto: Saue linn

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ridades riigikokku pääsenud Henn Põlluaasa asemel hakkab Saue linna juhtima senine abilinnapea Tõnu Urva.

Henn Põlluaas paneb seoses riigikogu liikmeks saamisega Saue linnapea ameti maha ning nimetab käskkirjaga kohusetäitjaks abilinnapea Tõnu Urva. Tõnu Urva täidab linnapea kohustusi kuni järgmise volikogu istungini, kus ta tõenäoliselt linnapeaks valitakse.

«Volikogu tõenäoliselt valib Urva järgmiseks linnapeaks, sest oleme seda koalitsioonis arutanud ja see on saanud kõikide heakskiidu,» sõnas Põlluaas.

Põlluaasa sõnul on Tõnu Urval noore mehena hea õpivõime ja energia, ent algus saab olema õpiaeg. «Need ametid on kõik sellised, et sa võid arvata, et tead, mida see sisaldab, kuid iga uue ametiga tuleb palju uut ja selliseid asju, mida ei oska ette kujutada,» ütles ta.

Saue linnavolikogu koalitsiooni moodustavad valimisliit «Kindlad tegijad», Keskerakond ning Isamaa ja Res Publica Liit. Tõnu Urval erakondlik kuuluvus puudub ning volikokku kandideeris ta «Kindlad tegijad» nimekirjas. Henn Põlluaas (EKRE) osutus riigikokku valituks 4395 häälega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles