Kahtlevad saadikud vaevad väljakutsete vahel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogusse uuesti kandideerimise otsust pole teiste hulgas teinud veel kümmekond Postimehele vastuse saatnud saadikut, tõstes peamise kaalukeelena esile võimaluse uuteks väljakutseteks.

Postimees saatis eelmisel nädalal kõigile 101 riigikogu liikmele e-kirja, uurimaks, kas nad kavatsevad 2011. aastal uuesti riigikokku kandideerida. Aega neile küsimustele vastamiseks leidsid 57 saadikut. Lembit Kaljuvee (Keskerakond) vastas, et ta sooviks vastata, kuid talle ei sobinud formaat.

Riigikogulaste, kes kahtlevad, kas uuesti kandideerida, vastused ilmuvad vastajate tähestikulises järjekorras.

Kas olete huvitatud 2011. aasta kevadel riigikokku tagasi kandideerimisest? Nii eitava kui jaatava vastuse puhul palume ka põhjendada.

Peeter Kreitzberg (Sotsiaaldemokraatlik Erakond)

Olen kahevahel. Tahaksin panustada võrdsete haridusvõimaluste poliitikasse ja üldse võrdsete võimaluste poliitikasse. Kõik oleneb sellest, kui oluliseks peab seda erakond tegelikkuses, kui palju on võimalik energiat  pühendada tegelikule tööle.

Väino Linde (Reformierakond)

Ma ei välista ühte ega teist võimalust. Praegu jookseb mul 12 aasta riigikogus, mistõttu võin end tõesti pidada professionaalseks poliitikuks. Samas ei tohi kunagi maha magada head momenti uuteks huvitavateks väljakutseteks.

Jaanus Marrandi (sai riigikokku Rahvaliidu koosseisus, nüüd Sotsiaaldemokraatlik Erakond)

Ma ei ole kandideerimist enda jaoks veel otsustanud. On nii poolt- kui ka vastuargumente. Olen 11,5 aastat töötanud kodunt kaugel Tallinnas ja see ei ole olnud lihtne aeg perekonnale ja ka endale. Olen põhimõtteline Järvamaa ja Türi kandi mees ja seepärast pole kunagi mõelnud ennast ka mujale elama.

Teisalt on olemas kogemus ja ekspertteadmised teatud valdkondades, mida võiks veelgi kasutada. Kandideerimisotsuse teen loodetavasti novembris.

Jaanus Rahumägi (Reformierakond)

Selgub lähima paari kuu jooksul.

Rein Ratas (Keskerakond)

Huvitatus on (oma arvates on mul vajalikke teadmisi, elu- ja töökogemusi),kuid ainult sellest ei piisa. On vaja ka võimaldatust, sest riigikogu valimistel on kandideerijate erakonna nimekirjade maht piiratud. Oma otsustava sõna ütleb siin minu erakond, võimalike kandideerijate pink on aga vägagi pikk.

Hannes Rumm (Sotsiaaldemokraatlik Erakond)

Ei ole kandideerimist veel otsustanud. Selles riigikogu koosseisus kulusid esimesed aastad õppimiseks ja see kooliraha on nüüd makstud. Teisalt ei ole ma kindlasti inimene, kelle unistus on riigikogust pensionile minna, sest elus on palju muudki huvitavat teha.

Paul-Eerik Rummo (Reformierakond)

Pole veel lõplikult otsustanud, kuid tõenäolisemalt jah. On tahtmist ja ideesid veel üht-teist ära teha, eriti Eesti haridussüsteemi tugevdamise heaks. Hea haridus on kindlaim tulevikutagatis nii igale inimesele endale kui sedakaudu ka riigile.

Mark Soosaar (Sotsiaaldemokraatlik Erakond)

Pole veel otsustanud. Sõltub suuresti sellest, kuidas õnnestub selle riigikogu koosseisuga minu koostatud seitsme eelnõu menetlemine lõpule viia.

Imre Sooäär (Reformierakond)

Oma kandideerimise osas ei ole veel lõplikku otsust teinud. See selgub lähikuudel.

Mai Treial (Rahvaliit)

Ma ei ole veel lõplikku otsust  kandideerimise või mittekandideerimise kohta langetanud.

Ester Tuiksoo (Rahvaliit)

2011. aasta kevadel riigikogusse kandideerimist ei ole veel otsustanud ja eks natuke on veel aega selle otsustamisega ka.

Lauri Vahtre (Isamaa ja Res Publica Liit)

Ei ja jah. Ei sellepärast, et ka väljaspool riigikogu on ohtralt huvitavat ja vajalikku tegevust. Jah sellepärast, et aidata Eestil kriisist välja tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles