Tallinnas alustatakse kiiruskaamerate testimist

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiine ristmikul kaks aastat kasutult seisnud liikluskaamera võib alates maikuust trahve välja kirjutama hakata.
Kristiine ristmikul kaks aastat kasutult seisnud liikluskaamera võib alates maikuust trahve välja kirjutama hakata. Foto: Andres Haabu

25. märtsil alustatakse Tallinnas teisaldavate ja statsionaarsete liiklusjärelevalveseadmete  testimist.

«Liikluskaamerad fikseerivad lubatud sõidukiiruse ületamise-, keelava fooritule eiramise ja ühistranspordiraja väärkasutamise,» ütles transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

Esialgu pildile jäänud sõidukijuhte siiski ei trahvita. «Trahvikaamerate fikseeritud  liikluseeskirjade rikkumise eest ei väljasta trahve enne 1. maid, kui jõustub liiklusseaduse muudatus,» lubas Rüütelmaa.

Tallinn paigaldas juba 2012. aastal Kristiine ristmikule kiiruskaamerad, kuid ei ole tänaseni saanud neid kasutada, sest vastava seadusemuudatuse tegi eelmine riigikogu alles vahetult enne valimisi. Vana seaduse järgi võis kiiruskaameraid kasutada ainult riigimaanteedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles