Henriku Liivimaa kroonika originaal tuleb näitusele

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Ojasaar andis eile muuseumis Henriku Liivimaa kroonika vitriini kujundusele viimast lihvi. Kroonika käsikirja originaal (ülemisel riiulil) on väljapanekus koos seniste eesti keeles ilmunud tõlkeväljaannete ja muude asjakohaste trükistega.
Krista Ojasaar andis eile muuseumis Henriku Liivimaa kroonika vitriini kujundusele viimast lihvi. Kroonika käsikirja originaal (ülemisel riiulil) on väljapanekus koos seniste eesti keeles ilmunud tõlkeväljaannete ja muude asjakohaste trükistega. Foto: Margus Ansu

Raekoja taha kerkiva Ülikooli 14 hoone ehk nn Neinar Seli hotelli süvendi kaevamisel ootamatult välja tulnud Henriku Liivimaa kroonika originaalkäsikiri pannakse täna kirjandusmuuseumis mõneks tunniks näitusele.

Näituse koostaja Krista Ojasaar põhjendas sellist lühiajalist väljapanekut käsikirjale ohtlike tingimustega. Teadlased tahavad hoida eestlastele ja lätlastele vanema ajaloo ja keeleteaduse tähtsaimat allikat ka järgmistele põlvkondadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles