Ametniku soovitus: lahutage, või pruut kaotab dokumendid

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainlanna Oksana ja Venemaalt pärit Filipp abiellusid Tallinna perekonnaseisuametis märtsi keskel.
Ukrainlanna Oksana ja Venemaalt pärit Filipp abiellusid Tallinna perekonnaseisuametis märtsi keskel. Foto: Erakogu

Kahe Tallinnas õppiva välistudengi abielu võttis tragikomöödilise pöörde, kui neid paari pannud perekonnaseisuameti töötajad tegid õnnelikule noorpaarile nädal hiljem ettepaneku lahutus sisse anda.

«Esialgne emotsioon oli, et tahaks nutta, aga siis otsustasin, et võtan seda asja naljaga. Iroonia ja must huumor aitab kõigest üle saada,» kirjeldab kahekümnendates eluaastates Oksana seda, mida ta märtsi viimasel nädalal pealinna Õnnepaleeks nimetatavas asutuses tundma pidi.

Et kõik ausalt ära rääkida, tuleb minna ajas veidi tagasi. Kiievist pärit Oksana ja Venemaal Pihkvas sündinud Filipp on rahvusvahelise taustaga noored, kes elanud maailma eri paigus, kuid kohtusid esmakordselt kolme aasta eest Tallinnas, kui nad Balti Filmi- ja Meediakooli ühele kursusele õppima asusid. Plaan jätkata magistriõppes ja kaheksa residendiaasta täitudes Eesti kodakondsust taotleda oli ka põhjus, miks nad otsustasid sõlmida märtsi keskel oma abielu just Pärnu maantee perekonnaseisuametis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles