Hiiu kandi linnukesed said uued pesakastid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesakastide paigaldamist juhendas linnuklubi esindaja Hans Kuusiku.
Pesakastide paigaldamist juhendas linnuklubi esindaja Hans Kuusiku. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Linnuklubi eestvedamisel paigaldati eile Hiiul metsaserva poolsada lindude pesakasti, mille olid valmistanud Nõmme koolide lapsed tööõpetuse tundides.

Pesakastide paigaldamist juhendas linnuklubi esindaja Hans Kuusiku (pildil), kes selgitas lastele, et puu külge kinnitatakse pesakast mitte naelte või kruvide, vaid traadiga. Seda selleks, et puud mitte kahjustada. Näiteks võib pesakasti külgseintesse keerata kaks kruvi, mis jäävad nii palju välja, et nende külge saab kinnitada ümber puu ulatuva traadi otsad. Pesakastid olid kahes mõõdus lennuavaga. Suurema avaga kuldnokkade, väiksema avaga tihaste, puukoristajate ja teiste väiksemate lindude jaoks.

Kõik lennuavad olid ümbritsetud plekist raamiga. «See on kaitseks röövlindude ja -loomade vastu,» selgitas Kuusiku. Mõnikord on pesakasti lennuava alla löödud pulk, kuid see on Kuusiku sõnul väiksemaid linde jahtivatele lihasööjatele lausa kingitus, mis teeb nende tegevuse palju mugavamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles