Sügisene paanika asendus tulevikuta elu stressiga

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühiselamutoa voodil istub Donetski oblastist pärit Katja Tsupova koos aastase poja Glebi ning tüdrukutega, kellest keskmine on haiglas viibiva Marina tütar Mariam.
Ühiselamutoa voodil istub Donetski oblastist pärit Katja Tsupova koos aastase poja Glebi ning tüdrukutega, kellest keskmine on haiglas viibiva Marina tütar Mariam. Foto: Aime Jõgi

ÜRO humanitaarasjade koordineerimisbüroo ehk OCHA koosolek peetakse kolmapäeva hommikul Zaporižžja linna abikeskuses, mille aadress on 40 Aastat Nõukogude Ukrainat, maja number 51.

Eesti Pagulasabi juht Kristina Kallas, kes on Ukrainas seitsmendat korda, räägib, et kui sügisel paistis, et tegemist on inimkatastroofiga ja valitses paanika, sest talv oli ukse ees, siis nüüd on olukord rahunenud. Ollakse end kuidagi sisse seadnud, lapsed käivad koolides ja lasteaedades … Ilmnevad aga täiesti uued probleemid, mis on tingitud elu määramatusest, töö leidmise raskusest ja tuleviku puudumisest. See on stress, kogukondadevahelised pinged ja alkoholism.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles