Kus elavad terroristid?

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuneesias korraldasid terroristid märtsis rünnaku populaarses muuseumis, tappes 17 turisti. Nüüd näevad riigi elanikud vaeva selleks, et neid täiesti külastatamatuks paariariigiks ei kuulutataks.
Tuneesias korraldasid terroristid märtsis rünnaku populaarses muuseumis, tappes 17 turisti. Nüüd näevad riigi elanikud vaeva selleks, et neid täiesti külastatamatuks paariariigiks ei kuulutataks. Foto: AFP/SCANPIX

Reisid 125-milliliitrise hambapastaga ja jääd sellest esimeses turvaväravas ilma, sealjuures on jõle kahju, et sellega ei anna teha midagi muud peale äraviskamise. Veepudeli saab vähemalt tühjaks juua, aga hambapasta? Siis tuleb võõras vormiriides inimene ja tahab sind katsuda ka veel.

Lendamine ja glamuur ei käi tõepoolest enam ammu kokku. Täpsemalt öeldes läks kõik eriti hulluks pärast 2001. aasta 11. septembrit, mistap nii väga kui ka ei tahaks ebamugavuste põhjustamises süüdistada kedagi konkreetset persooni – näiteks inimest, kes sind just katsus –, võib pigem vibutada näppu nüüdseks tapetud Osama bin Ladeni ja terroristide tekitatud paranoia suunas.

Nn Islamiriigi teod Süürias ja Iraagis ning nende populaarsus lääneriikide džihadistihakatiste seas on andnud oma olulise panuse. Juba mõnda aega on näiteks kahtlustavalt vaadatud üksi sinnapoole reisivaid meesterahvaid, nüüd aga on julgeolekuriskina lisandunud ka suisa teismelised tüdrukud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles