Hanneli Rudi: mõttetu ettepanek

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanneli Rudi
Hanneli Rudi Foto: Peeter Langovits / Postimees

Ikka ja jälle teeb keegi ettepaneku, et laste koolipäev peaks algama hiljem, sest just tundide liiga varajase alguse tõttu on Eesti õpilased ära aetud ja kurnatud. Ettepanek näib igati tore, ainult et tegelikult on see täiesti mõttetu. Sest ega koolipäeva alguse nihutamine ööpäeva pikemaks ei tee. Selle pikkuseks oli, on ja jääb 24 tundi. Kui koolitunnid algavad hiljem, siis lükkub ka koolipäeva lõpp edasi ehk gümnaasiumiõpilased ei saa koolist priiks mitte enam kell 16, vaid hoopis kell 17.

See omakorda tähendab, et trennide ja kõikvõimalike huviringi algus lükkub hilisemaks  ja koju jõutakse senisest hiljem.

Kodustest koolitükkidest Eesti lastel ilmselt niipea pääsu pole ja seega tuleb hilisõhtul leida ka aega õppimiseks. Taas  tekib olukord, kus ööuni jääb lühikeseks ja hommikul ollakse väsinud. Klassikaline nokk-kinni-saba-lahti-olukord.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles