Sester: maksustame tarbimist, pahesid ja saastamist

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna annavad riigikogu ees ametivande 13 riigikogu asendusliiget ja uue valitsuse liikmed. Rahandusminister Sven Sester.
Täna annavad riigikogu ees ametivande 13 riigikogu asendusliiget ja uue valitsuse liikmed. Rahandusminister Sven Sester. Foto: Sander Ilvest

Koalitsiooni moodustanud Reformierakond, Isamaa ja Res Publica Liit ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond avalikustasid eile valitsusläbirääkimistel kokku lepitud lubaduste maksumuse ja planeeritavad katteallikad.

Suurim kuluallikas riigieelarves on maksuvaba tulu piiri tõstmine 205 euroni, millele kulub 2016. aastal 28 miljonit eurot, järgnevatel aastatel on suurema kuluga ka madalapalgaliste stiimulpakett ning sotsiaalmaksu langetamine ühe protsendi võrra.

Suurim tuluallikas on 2016. aastal aktsiiside tõus, mis peaks sisse tooma 50,9 miljoni eurot. Sellest valdava osa moodustab mootorikütuse aktsiisi tõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles