Tervise hinnaga Ukrainast ema päästmas

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas hambakliinikus suuhügienistina töötav Julia Janpol kolis isa kutsel Ukrainast Eestisse 1989. aastal.
Tallinnas hambakliinikus suuhügienistina töötav Julia Janpol kolis isa kutsel Ukrainast Eestisse 1989. aastal. Foto: Rene Suurkaev / Postimees

Tallinlanna Julia Janpol sõitis vastu kevadet Ukrainasse, et päästa oma ema ähvardava sõjahirmu küüsist, ning maksis selle eest tervisega – ta sattus kodunt kaugel kolmeks päevaks intensiivravi palatisse.

Lennanud Tallinnast Kiievisse, istus Janpol seal autobussi, et jõuda Aasovi mere äärsesse Berdjanskisse, mis jääb Mariupolist 80 kilomeetrit edelasse. Ligi poole miljoni elanikuga Mariupol, kust piirini Venemaaga jääb veidi üle 50 kilomeetri, on juba mullu suvest saadik püsinud kahe vaenupoole vahel ühe kaalukeelena. Venemeelsete mässuliste alalt tulistatud rakettide tõttu sai seal jaanuaris surma 30 inimest.

Tartu-suurune Berdjansk asub samuti ohupiirkonnas. Ja sinna 49-aastane Janpol, kes töötab Tallinna kesklinnas hambaravikeskuses Kliinik 32 suuhügienistina, oma emale appi suunduski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles