Ilves sattus kriitika alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Elmo Riig / Sakala

Eurosaadik Indrek Tarandi sõnul peaks president Toomas Hendrik Ilves oma välisajakirjandusele antud intervjuudes ja Twitteri postitustes olema vastutustundlikum.

Tarand avaldas ETV hommikuprogrammis «Terevisioon» arvamust, et Ilves kipub olema oma väljenduses liialt emotsionaalne ning presidendi meeskond peaks rohkem jälgima, mida riigipea ütleb või sotsiaalmeediasse postitab. «Ma loodan, et uus [presidendi kantselei] direktor Alo Heinsalu saab selle perutava asja nüüd kontrolli alla,» ütles Tarand, kelles tekitas kummastust Ilvese väljaütlemine ajalehes The Telegraph, et Eesti on võimalik nelja tunniga ära vallutada.

Politoloog Andres Kasekamp nentis, et Ilves on pärast Krimmi annekteerimist korduvalt ja avalikult esinenud avaldustega, kus ta kutsub allianssi üles suurendama oma kohalolekut Balti riikides ning «neljast tunnist» rääkides püüdis president põhjendada lääne ajalehelugejatele NATO kohaloleku vajadust siin. «Seda ütlust saab paraku ka tõlgendada negatiivsena, hinnanguna Eesti kaitsevõimele,» sõnas Kasekamp. «Selle näite toomisel võinuks riigipea sõnastus olla kaalutletum.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles