Lahti lastud kriminaalhooldaja tööle ennistamine jäi jõusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Tallinna Vanglast vallandatud ja kohtu otsusega sinna ennistatud kriminaalhooldaja Sirje Tröner sai endale kindla jalgealuse, sest riigikohus ei võtnud menetlusse vangla kaebust, millega sooviti varasemate kohtuotsuste tühistamist.

Riigikohus otsustas eile, et ei võta menetlusse vangla taotlust Sirje Tröneri asjas tehtud kohtuotsuste tühistamiseks.

Tallinna Vangla direktor vabastas Tröneri töölt oma käskkirjaga mullu 7. juulil põhjendusega, et naine rikkus jämedalt teenistuskohustusi. Käskkirja kohaselt jättis Tröner järgimata vajalikud juhendid ning seadusest tulenevad nõuded oma tööülesannete kohe täitmiseks.

Näiteks jättis ta oma järelvalvatavale andmata vastuse, kas viimane tohib või ei tohi suhelda kriminaalkorras karistatud isikuga ja saades teada, et hooldusalune isik suhtleb kriminaalkorras karistatud isikuga, ei sekkunud. Samuti polevat ta korduvalt esitanud erakorralisi ettekandeid kriminaalhooldusnõuete rikkumise kohta.

Tröner väitis aga kohtus, et tema vallandamise aluseks olnud justiitsministeeriumi juhend oli tunnistatud kehtetuks.

Tallinna halduskohus rahuldas tänavu veebruaris Tröneri kaebuse, tühistades vangladirektori käskkirja, ennistades ta oma ametikohale ning talle tuli välja maksta saamata töötasu. Tänavu juunis jättis selle otsuse muutmata ka teise astme kohus, kuid kinnipidamisasutus kaebas otsuse edasi ka riigikohtusse, soovides käskkirja jõusse jäämist.

Trönerit kohtus esindanud advokaat Anti Aasmaa ütles Postimees.ee’le, et riigikohtu otsus kaebust menetlusse mitte võtta tähendab, et halduskohtu ja ringkonnakohtu otsused jõustusid.

«Tröner ennistati tööle viivitamatult pärast halduskohtu otsust ja ta töötab seal sellest ajast saadik. Vallandamise käskkiri oli õigusvastane,» kinnitas Aasmaa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles