Eestit külastas eile Saksamaa välisminister

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas kohtus täna Eestis visiidil viibiva Saksamaa välisministri Frank-Walter Steinmeieriga.
Peaminister Taavi Rõivas kohtus täna Eestis visiidil viibiva Saksamaa välisministri Frank-Walter Steinmeieriga. Foto: Sander Ilvest

Eile väisas Eestit Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier (fotol paremal), kes kohtus töövisiidi käigus peaminister Taavi Rõivase (fotol vasakul) ja oma siinse ametikaasalase Keit Pentus-Rosimannusega.

Stenbocki majas toimunud kohtumisel kõnelesid Rõivas ja Steinmeier kaitsepoliitikast. Peaministri sõnul on Saksamaa Eesti jaoks üks olulisematest NATO liitlasest ja Eestil oleks hea meel näha siin ka Saksa maavägesid. «Võib täie kindlusega väita, et Saksamaal on Euroopa julgeoleku stabiilsuse hoidmisel oluline roll ja ta on täitnud seda hästi,» kinnitas Rõivas. «Saksamaa on märkimisväärselt tugevdanud Eesti kindlustunnet.»

Välisminister Pentus-Rosimannus arutas kohtumisel Steinmeieriga Eesti ja Saksamaa kahepoolseid suhteid, regionaalset koostööd, julgeolekuolukorda Euroopas ning päevakajalisi Euroopa Liidu küsimusi. «Meil on toimiv koostöö nii Euroopa Liidus kui NATOs ning tihedad sidemed majanduse, kaitse- ja kultuuri vallas. Kohtumine kinnitas meie ühist soovi ja kindlat tahet senist head koostööd jätkata,» ütles Pentus-Rosimannus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles