Estonian Airile antud riigiabi uurijad võtavad arvesse lennuühenduste tähtsust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Estonian Air

Euroopa Komisjon võtab oma uurimises, kas riigiabi Estonian Airile oli õiguspärane, eeskirjade piires arvesse Eesti ametivõimude muret Eesti ja ülejäänud Euroopa lennuühenduste säilimise pärast, ütles Euroopa Komisjoni liige Margrethe Vestager oma vastuses Euroopa Parlamendi liikme Urmas Paeti kirjale.

Vestager meenutas, et Euroopa Komisjon hakkas Estonian Airile päästmisabi uurima 2012. aasta veebruaris, ümberkorraldamisabi suhtes algatati uurimine 2014. aasta veebruaris. «Mõlemal puhul ametlik uurimine veel käib ning komisjon ei ole veel otsust teinud,» ütles Vestager oma selgituses.

Vestageri sõnul hindab komisjon hoolikalt Eesti ametivõimude esitatud teavet ja argumente ning lisas, et nagu iga riigiabi juhtumi korral, on uurimiste eesmärk objektiivselt ja erapooletult hinnata, kas riiklikud toetusmeetmed Estonian Airile on kooskõlas Euroopa Liidu riigiabi eeskirjadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles