Otseülekanne: suur üleriigiline võistumängimine

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Folk.ee

Postimees teeb otseülekande 24. aprillil toimuvalt suurelt üleriigiliselt võistumängimiselt, kus osalevad muusika- ja huvikoolides ning eraõpetajate käe all õppivad poisid ja tüdrukud alates 7. eluaastast. Üritus on järelvaadatav!

Võistumängijad esitavad kaks eriilmelist vabalt valitud eesti pärimusmuusika pillilugu, millest üks peab pärinema esitaja kodukandist või -maakonnast.

Kõik osalejad on jagatud kolme tasemerühma, kes astuvad üles pärimusmuusika aida kahes saalis – 1-3, 4-6 ja 7 ja rohkem aastat pilli õppinud või mänginud noored.

Pilligruppe on kuus – kandled, lõõtsalised (lõõts, karmoška, akordion), poogenpillid (viiul, hiiu kannel), pärimusmuusika puhkpillid (torupill, sarv, vile, parmupill), näppepillid (kitarr, mandoliin jne) ja avatud klass (kõik muud pillid, nt. flööt, plokkflööt, saksofon jne)

Professionaalidest koosnev žürii hindab mängija traditsiooni tundmist ja individuaalset meisterlikkust. Iga pilligrupi parimaid võistumängijaid tunnustatakse ning parimatest parimad saavad esinemisvõimaluse suvisel Viljandi pärimusmuusika festivalil.

Ajakava:

10.30 - 11.00 Kogunemine ja osalejate registreerimine

11.00 - 13.00 Võistumäng I

13.00 - 14.00 Lõuna

14.00 - 16.00 Võistumäng II

16.00 - 17.00 Õpituba „Kehapill ja rütmika" aida väikeses saalis - läbiviija Tõnis Kirsipu

17.00 - 18.00 Pärimusmuusika noodikogu veebikeskkonna tutvustus (Cätlin Mägi) ja autasustamine suures saalis

18.00 - 19.00 Tagasiside õpetajatele kaminasaalis

20.00 Tantsumaja aida väikeses saalis

Võistumängimine väikses saalis

Võistumängimine suures saalis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles