Madruse tänava elanikud peavad nime alavääristavaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madruse tänava silt Tartus Kvissentali linnajaos läinud kevadel.
Madruse tänava silt Tartus Kvissentali linnajaos läinud kevadel. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavõimud otsustasid majade nummerdamise korrastamiseks ühe Kvissentali asumis paikneva Kvissentali tee lõigu nimetada ümber Madruse tänavaks, kuid kohalikud elanikud saatsid Tartu linnale advokaadibüroo vahendusel kirja, mille kohaselt alavääristab tänavanimi Madruse selle elanikke. Lähikonnas on teisigi merendusega seotud tänavanimesid.

Nimemuutuse järel sai Tartu linn Aivar Pilve advokaadibüroolt viieleheküljelise vaide. Selles juhitakse tähelepanu sellele, et ajaloolise tänavanime Kvissentali tee muutmine pole käinud korrektselt ega ole põhjendatud, ning teiseks, et tänavanimi Madruse on elanikke alavääristav ja toob kaasa põhjendamatu ebavõrdsuse.

Vaide lisana sai linnavalitsus 15 elaniku allkirjaga seisukoha, kus allakirjutanud ütlevad, et ei nõustu Kvissentali tee ümbernimetamisega Madruse tänavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles