Kuressaare lennuvälja täispikkuses kasutamiselt kadus oht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare lennujaam.
Kuressaare lennujaam. Foto: Olev Uusmaa.

Lennuamet andis heakskiidu Sikassaarde tuulegeneraatorit rajava OÜ Stacey ehitusprojektile, mis tähendab, et tuuliku ehitamine Kuressaare lennuvälja täispikkuses kasutamisele enam ohtu ei kujuta.

«Lennuamet tunnustas ehitusprojekti, mille kohaselt lubatakse tuulegeneraator ehitada kuni 78 meetrit kõrgeks,» lausus Kaarma abivallavanem Urmas Sepp, kirjutas Meie Maa. «See tähendab, et lennuvälja saab kasutada täies ulatuses ja rajatav tuulegeneraator lennuohutuse mõttes ohtu ei kujuta, kuna lennujaama vajadustega on arvestatud.»

Pärast lennuametilt heakskiidu saamist väljastas Kaarma vallavalitsus OÜ-le Stacey ka loa ehitustegevust Sikassaares jätkata.

Algselt oli arendaja planeerinud kuni 83 meetri kõrgust tuulegeneraatorit, kuid lennuameti hinnangul kujutanuks lennukoridori teele jääv tuulik sellises kõrguses lisaohtu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles