Veel üks gümnaasium võib kaardilt kaduda

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alatskivi keskkooli ümberkorraldamise kava järgi alustab gümnaasiumis sel sügisel viimane 10. klass, 2016/17. õppeaastal 10. klassi enam ei avata. Viimane lend gümnasiste lõpetab 2018. aastal ning pärast seda jääb Alatskivile vaid põhikool.
Alatskivi keskkooli ümberkorraldamise kava järgi alustab gümnaasiumis sel sügisel viimane 10. klass, 2016/17. õppeaastal 10. klassi enam ei avata. Viimane lend gümnasiste lõpetab 2018. aastal ning pärast seda jääb Alatskivile vaid põhikool. Foto: Kristjan Teedema

Neljapäeva õhtupoolikul algaval Alatskivi vallavolikogu istungil on päevakorras vaid üks punkt, kohaliku keskkooli ümberkorraldamine põhikooliks, sest õpilaste hulk aina väheneb. Õhkkond on pingeline, piirkonna ainsal gümnaasiumil on palju toetajaid.

Juhan Liivi nimelises Alatskivi keskkoolis käib praegu 192 õpilast, kellest 23 on gümnasistid. Kümnendas klassis on vaid viis õpilast, neist üks kavatseb lahkuda. Tosina gümnasisti kodu on Alatskivi vallas, neljal Vara ja neljal Jõgevamaa Pala vallas. Kallastelt ning Peipsiääre ja Tähtvere vallast käib Alatskivil gümnaasiumis kokku kolm noort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles