Punastel laevadel mullitab

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome parim šampanjatundja: Essi Avellan valis välja vahuveinid ja šampanjad, mida laevadel pakutakse.
Soome parim šampanjatundja: Essi Avellan valis välja vahuveinid ja šampanjad, mida laevadel pakutakse. Foto: Triin Raa

Šampanja on ainus luksus maailmas, mida saab endale lubada mõnekümne euro eest, tõdeb šampanjadele spetsialiseerunud Soome veiniguru Essi Avellan, kui Viking Line’i laevadel alanud vahuveinidele ja šampanjadele pühendatud «Kihisevad nädalad» sisse juhatab. 

«Ei ole ka olukorda, pidu ega toitu, millega šampanja ei sobiks,» lisab Avellan, kes on üks veidi enam kui kolmesajast Master of Wine’i tiitliga veinitundjatest maailmas.

Viimaste aastate trendidest kõneldes toob ta esile, et krõbekuivade, ilma igasuguse suhkrulisanduseta vahuveinide ja šampanjade populaarsus üha kasvab, samuti nõutakse aina rohkem orgaanilist või roosat «mulli». Sagedamini otsitakse ka isikupärasemaid maitseid, mida pakuvad just väiksemad šampanjamajad - mõnikord ei pruugi see tähendada ka täiuslikku maitsete tasakaalu. Vahuveinidest hindab ta parima hinna ja kvaliteedi suhtega jookideks cava’d ja prosecco’d, isiklikeks lemmikuteks on aga Inglise, Uus-Meremaa ja California vahuveinid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles