Armsate emade päev

Triin Tammert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Tammert.
Triin Tammert. Foto: Erik Prozes

Värske Arteri emadepäevalugu lugedes ja toimetades läksin ma vaatama seal mainitud ingliskeelset blogi ning sattusin mõtte peale, mis jäi mind mitmeks päevaks kummitama: ma tahan luua mälestusi, mitte nimekirju tegemata asjadest.

Seal oli veel mitu head lauset teemal, kuidas lisada oma ellu rohkem kallistusi, vestlusi, naeru ja päikeseloojanguid. Igaüks valiks vist need, eriti kui alternatiiv on pidev telefonihelin ja e-kirjade laviin? Ja samas on enamiku reaalsus see, et igapäevaelu sisaldab mõlemat ning õnnelik elu tähendabki pidevat tasakaalu otsimist oma kutsumuse ja kohustuste ning lähedastega veedetud aja ja mälestuste loomise vahel.

Mulle meeldib väga selle emadepäevaloo moraal – igal hetkel on võimalik valida armastus ja teadlikult keskenduda heale. Just nende võimaluste ja asjaolude piires, mis parasjagu on. Samuti on võimalik ja okei jätta need toad veel mõneks tunniks koristamata ja minna oma kõige armsamatega kauni kevadilma kätte mälestusi looma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles