Kellel on õigus tappa ilu nimel?

Riina Luik
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maskis Cardillac (Rauno Elp).
Maskis Cardillac (Rauno Elp). Foto: Liis Treimann

Krimiooperiks nimetatud «Cardillac» on saksa neoklassitsismi silmapaistva esindaja Paul Hindemithi kunstniku ja ühiskonna suhet käsitleva ooperitriloogia esimene osa. Teose «teekond» Eestisse algas aastaid tagasi, kui dirigent Vello Pähn ja lavastaja Vilppu Kiljunen koos Berliinis jalutasid ja otsustasid: me teeme selle ära. Tegidki, ja neljapäeval tuleb see Estonia teatris välja.

Vilppu, teie CV-d lugedes olin suisa jahmunud – niisuguse põneva taustaga ooperilavastajat ei ole ma kunagi intervjueerima juhtunud: olete õppinud viiulit, balletti, pantomiimi, teoreetilist filosoofiat ja teatriteadust ning teil on magistrikraad lavastaja erialal.

(Naerab.) Mu esimene unistus oli saada viiulimängijaks ja dirigendiks. Läksingi seda teed, kuid kui olin kahekümnendais, tabas mind sügav sisemine kriis ja ma ei teadnud enam, mida ma tahan, ega uskunud ka enam oma andesse. See viis selleni, et tühistasin oma esinemised...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles