Pistise võtmises süüdi mõistetud ülemõde lahkub töölt

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ kliinikum.
TÜ kliinikum. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli Kliinikum (TÜK) teatas täna, et sisekliiniku ülemõde Siivi Nummert (65), kes mõisteti süüdi pistise võtmises, lahkub sel nädalal töölt.

«Tööleping  lõpetatakse poolte kokkuleppel,» kinnitas avalikkussuhete juht Kristi Tael.

Tartu maakohus tunnistas eile TÜKi sisekliiniku ülemõe kokkuleppemenetluses süüdi pistise võtmises ning mõistis talle tingimisi kuue kuu pikkuse vangistuse üheaastase katseajaga.

Nummertit süüdistati selles, et töötades sisekliiniku ülemõena, võttis ta oma töökabinetis korduvalt pistist kokku 400 eurot, teatas kohtu pressiesindaja Krista Tamm.

Süüdistuse järgi võttis ametiisik raha vastutasuna selle eest, et ta osales riigihankega teenuse ostmise otsustamises ning kontrollis arvete ja osutatud teenuse vastavust.

Sündmused leidsid aset eri aegadel ajavahemikus 2010. aastast kuni 2013. aasta juunini.

Kohus selgitas, et pistise võtmine tähendas seda, et ametnik sai oma tööülesannete täitmise eest nii palga kui ka sularaha ettevõtjalt.

«Esitatud süüdistus ei puuduta ainult riigihanget. Süüdistuse järgi osales ametiisik riigihankega transporditeenuse ostmise otsustamises ning kontrollis osutatud teenuse eest esitatud arvete ja osutatud teenuse vastavust. Pistist võttis süüdistatav ettevõtjalt vastu kuuel korral kogusummas 400 eurot,» täpsustas Tamm.

Kuna ettevõtjale ei ole süüdistust esitatud, siis tema nime kohus ei avalda.

Nummertilt mõisteti riigi kasuks välja kuriteoga saadud, kuid ära kulutatud 400 eurot. Menetluskuludena peab ta tasuma kokku 733 eurot, teatas Krista Tamm.

Kliinikumi staažikas töötaja Nummert ütles Postimehele, et ei soovi kohtuotsust lähemalt kommenteerida, kuid osutas pistise suurusele (kokku 400 eurot ajavahemikus 2010 kuni 2013), mille võtmises ta süüdi mõisteti. 

Kliinikum kuulis süüdistusest ja kohtuotsusest ajakirjanduselt ning juhatus arutas juhtunut täna esimest korda.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi kaitsepolitseiamet ning juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kohtuotsust saab vaidlustada 15 päeva jooksul.

2009. aasta septembris kirjutas Nummertist pikemalt kliinikumi leht, kuna 1. augustil täitus Nummertil 40 aastat tööleasumisest kliinikumi ning 15. septembril oli ta saanud 60-aastaseks.  Kauaaegset töötajat iseloomustati kui pühendunud kolleegi, kes on alati olnud aktiivne haiglaelus ja kutseühenduste tegevuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles