Keskerakond tõusis populaarseimaks parteiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Värske TNS Emori uuring näitab, et veel märtsis 28 toetusprotsendiga populaarseima erakonna positsioonil püsinud Reformierakond on aprillis-mais langenud 19 protsendiga kaugele Keskerakonna selja taha teisele kohale.

Emor uuringujuht Aivar Voog ütles BNSi tellitud erakondade toetuse uuringu tulemusi kommenteerides, et valitsuskoalitsioon on sattunud valimislubaduste katteallikate tõttu tugeva kriitika alla ning rahva selge enamus ei toeta kütuse-, alkoholi- ja tubakaaktsiisi tõstmist ning majutusasutuste käibemaksuerisuse kaotamist. «Mittetoetamise protsent on ligikaudu 80,» märkis Voog.

Voogi sõnul küsiti inimestelt aktsiisitõusude ja käibemaksuerisuse kaotamise kohta erakondade toetuse uuringu raames ka konkreetselt ja viidati seejuures plaanis olevatele lastetoetuse- ja miinimumpalga tõusule, sotsiaalmaksu alandamisele ning palgavaesuse vähendamisele. Tema sõnul suhtus aktsiisitõusudesse negatiivselt 83 protsenti ja majutusasutuste käibemaksuerisuse kaotamisse 78 protsenti küsitletutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles