Wiener Stadthalle ees valitses enne poolfinaali vaikus

Verni Leivak
, Arteri toimetja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melu esimese poolfinaali eel.
Melu esimese poolfinaali eel. Foto: Mihkel Maripuu

Eurovisiooni esimese poolfinaali eel valitses kontserdipaiga Wiener Stadthalle lähistel uskumatu vaikus. Riigis, kus mullune Eurovisiooni võitja, «habemega naine» Conchita Wurst igal nurgal vastu naeratab või valmistub kokakoolat kulistama ning vabameelne olemine on igati teretulnud, seisid kontserdikülastajad sadadesse meetritesse ulatuvas järjekorras vaikselt. Austria Ordnung, mis muud! 

Ei mingit möllu, riigilippudega vehkimist ega ülemeelikut tuju – see-eest olid paljud kontserdikülastajad päevakohaselt kostümeeritud. Ainus, kes üüratus sabas elevust tekitas, oli Kanal 2 reporter Carmen Pritson-Tamme, kes oli end pesuehtsaks Conchitaks, tõeliseks habemega naiseks muundanud, ning pälvis sellega üleüldise poolehoiu.

Üllatusena kandsid Eesti lippe – vähemalt sel ajal, kui Postimees järjekorda väisas – sugugi mitte eestlased, vaid šotlased, belglased ja šveitslased, kes meeleldi ka Eestit esindava laulu refrääni laulsid. Seda muidugi pärast vastavasisulist palvet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles