Vanemahüvitise pikendamise eelnõu ei läinud läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemahüvitist saab üha rohkem mehi. Foto on ullustreeriv.
Vanemahüvitist saab üha rohkem mehi. Foto on ullustreeriv. Foto: Marina Pushkar

Riigikogu lükkas täna esimesel lugemisel tagasi sotsiaaldemokraatide esitatud eelnõu, millega taheti muuta paindlikumaks võimalusi vanemahüvitise väljavõtmiseks.

Sotsiaalkomisjoni ettepanek oli eelnõu tagasi lükata ning selle poolt hääletas 47 saadikut, vastu oli 31.

Eelnõuga sooviti suurendada vanemahüvitise süsteemi paindlikkust, võimaldades lapsevanemail kasutada vanemahüvitise päevi kuni lapse 8 aastaseks saamiseni või esimese kooliaasta lõpuni.

Samuti soovis eelnõu anda lapsevanematele võimaluse ühe osa töönädalast kasutada töötamiseks ja teise osa vanemahüvitise päevi lapse kasvatamiseks, võimaldades vanemaile osaajaga töötamist. Minimaalseks vanemahüvitise kasutamise pikkuseks seadis eelnõu pool päeva nädalas, võimaldades mõlemal lapsevanemal tegelda lapse hoidmisega ka poole päeva kaupa.

Reformierakonna liige Tõnis Kõiv põhjendas tagasilükkamist sellega, et hästi toimivat ja tõhusat vanemahüvitise süsteemi ei tohi lõhkuda ning kindlasti ei tohi seda süsteemi kiskuda valimiskampaaniasse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles