Moskva: Gruusia loobus jõu kasutamisest Lõuna-Osseetia ja Abhaasia suhtes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Dmitri Medvedev
Vene president Dmitri Medvedev Foto: AP / Scanpix

Venemaa on saanud Gruusialt dokumendid, milles kinnitatakse jõu kasutamisest loobumist Abhaasia ja Lõuna-Osseetia suhtes, teatas täna Vene president Dmitri Medvedev.

Venemaa on nõustunud viima oma väed välja Gruusias Abhaasia ja Lõuna-Osseetia ümber loodud niinimetatud julgeolekutsoonidest, «lähtudes õiguslikult siduvatest dokumentidest Abhaasia ja Lõuna-Osseetia vastu jõu kasutamisest loobumise kohta», ütles Medvedev Moskvas ühisel pressikonverentsil Prantsuse riigipea Nicolas Sarkozyga.

«Venemaa sai äsja sellised dokumendid,» ütles Medvedev.

Sarkozy, kes pidas Moskvas kõnelusi Gruusia-Venemaa konflikti lahendamiseks, märkis, et ta tõi need dokumendid Medvedevile Euroopa Liidu ja Gruusia presidendi Mihhail Saakašvili poolt.

«Ma andsin president Medvedevile isiklikult president Saakašvililt kirja lubadusega mitte kasutada jõudu Abhaasias, sama lubadus kehtib Osseetia kohta 12. augusti kokkuleppes,» sõnas Sarkozy.

Medvedev ütles, et Euroopa Liit oli samuti andnud lubaduse, et kahe separatistliku piirkonna vastu ei kasutata jõudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles