Vastuolu planeeringuga ministeeriumihoone lammutust ei peata

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeeriumi vana hoone lammutamine
Rahandusministeeriumi vana hoone lammutamine Foto: Eero Vabamägi

Arhitektide liit nõudis eelmisel nädalal oma avalikus kirjas, et superministeeriumi ehitamise projekt tuleb peatada ning Tallinna linn peab korraldama uue konkursi, kuna algsest ideest, mille järgi pidi rahandusministeeriumi maja alles jääma, pole suurt midagi järel ja uus ehitis ei vasta seega enam detailplaneeringule.

2007. aastal korraldatud ministeeriumide ühishoone konkurss nägi ette senise hoone säilitamist ja selle kõrvale samalaadse hooneploki püstitamist. Majanduskriisi ajal ühishoone rajamine peatati ning kui projekt uuesti 2011. aastal käsile võeti, jõuti ideeni vana rahandusministeeriumi hoone lammutada.

Eesti Arhitektide Liit on aga seisukohal, et Tallinna kavandatav rahandus-, majandus-, sotsiaal- ning justiitsministeeriumi ühishoone peab sündima avaliku arhitektuurikonkursiga. Liit teatas Tallinna linnaplaneerimiseameti juhatajale saadetud pöördumises, et hoone praegune projekt pole detailplaneeringuga kooskõlas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles