Väike-Maarja abipalve ootab riigi otsust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torni kaotanud Väike-Maarja kirik
Torni kaotanud Väike-Maarja kirik Foto: Toomas Huik

Augusti lõpus pöördus Väike-Maarja vallavalitsus regionaalministri poole taotlusega tormi tagajärjel tekkinud kahju katmiseks 1 955 441 krooni eraldamisega valitsuse reservfondist – seni pole veel teada, kas vallale raha eraldatakse, sest ministeeriumid vahetavad sellel teemal omavahel ametlikke kirju.

Väike-Maarja vallavanem Urmas Tamm ütles Postimees.ee’le, et viimati sai ta kirja, kus regionaalminister Siim Kiisler kirjutas 10. septembril rahandusminister Jürgen Ligile, küsides võimaluste kohta, kuidas tormikahjude taastamist toetada: kas reservist, omavalituste tulubaasi stabiliseerimise meetmest või anda kohalikule omavalitsusele õigus võtta laenu.

Rahandusministeeriumi esindaja kinnitusel koostatakse praegu siseministeeriumile, kes nendelt Väike-Maarja taotluse kohta arvamust küsis, vastust.

Kui riik andis tormikahjude katmiseks 70 300 krooni Palamuse muuseumile ja peamister Andrus Ansip nentis valitsuse pressikonverentsil, et hoone kindlustamata jätmine oli hooneomanikule õppetunniks, on Väike-Maarja vald oma reservfondist hädavajajatele eraldanud 115 000 krooni. Peamiselt on see raha kulunud katuste parandamisele.

«Õppetund küll, kuid kes veel inimest toetab, kui ta hädas on,» selgitas Tamm. «Sama hästi võiks öelda, et sotsiaaltoetusi pole vaja, sest omad vitsad peksavad.»

Väike-Maarja vallavalitsusele andmete kohaselt oli nende 8. augusti tormiga seotud kahjud kokku 9 010 241 krooni, sealhulgas moodustab ettevõtjate kahju 3 389 082 krooni, kortermajade ja eramute omanike kahju 2 696 882 krooni ning EELK Väike-Maarja koguduse kahju 2 370 000 krooni.

Vallavalitsuse kahju suurus on 554 277 krooni, sealhulgas tormikahjustuste likvideerimiseks tehtud kulutused 197 821 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles