Draamafestivalil näeb auhinnatud lavastusi

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuraatoriprogrammi lavastus: «Mu naine vihastas» Juhan Ulfsakiga aktsioonis.
Kuraatoriprogrammi lavastus: «Mu naine vihastas» Juhan Ulfsakiga aktsioonis. Foto: NO99

Igasügisene teatrifestival Draama on taas pisut nägu muutnud. Sel aastal koosneb Tartus ja erandina ka Tallinnas toimuv festival viiest programmist: kuraatoriprogrammist «Piiri peal», Balti teatri foorumist, aastaauhindade programmist, Vaba Lava ja Uue Tantsu showcase’ist.

Kuraatoriprogrammi on kokku pannud Peeter Raudsepp koos Eestis etenduskunste õpetavate ülikoolide tudengitega. Programmi kuuluvad lavastused «Mu naine vihastas» (NO99), «Budapest» (Von Krahli teater), «Ekke Moor» (Kuressaare linnateater ja VAT-teater),  «Romeo ja Julia» (Eesti Draamateater), «ja Sõna sai lihaks» (lavastaja Anu Lamp) ja «Pelléas-Mélisande/Telefon» (lavastaja Auri Jürna).

Lisaks on kuraatoriprogrammis teatritudengite endi mitmekülgset loomingut, sealhulgas paroodiaid, omanäolisi linnaekskursioone Tartus, kogemusteatrit ja palju muud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles