Roolijoodiku põhjustatud õnnetuses viga saanud beebi suri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede hilisõhtul roolijoodiku poolt põhjustatud õnnetuses raskelt viga saanud ühekuune beebi suri eile haiglas.

 

Prokuratuuri avalike suhete osakonna juhataja Kadri Tammai kinnitas, et prokuratuur sai täna Tallinna lastehaiglalt kinnituse, et ühekuune beebi suri eile õhtul haiglas.

Õnnetuses kannatada saanud 5-aastase lapse vigastused eluohtlikud ei ole.

«Vanem laps on üle viidud tavaosakonda. Imikut kahjuks raske ajutrauma tõttu päästa ei õnnestunud,» ütles Postimehele Tallinna Lastehaigla juhatuse esimees Katrin Luts.

Sõiduauto Audi, mida juhtis 39-aastane alkoholijoobes Kristian, sõitis reede õhtul tagant otsa ees sõitvale sõidukile Opel, mida juhtis 29-aastane Martin.

Kokkupõrke tagajärjel Audi kaotas juhitavuse ning sõitis üle vastassuunavööndi kraavi ja paiskus katusele, sõiduauto Opel paiskus löögist parempoolsesse teeserva.

Audi juht ja Opelis viibinud 32-aastane Marion ning ühekuune ja 5-aastane laps toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Opelis oli turvavarustus nõuetekohane.

Eluohtlikult sai viga tagaistmel turvatoolis viibinud ühekuune beebi.

Juht vahi all

Nädalavahetusel võttis kohus Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahi alla 39-aastase mehe, keda on alust kahtlustada liiklusõnnetuse põhjustamises.

Ringkonnaprokurör Rainer Amuri sõnul taotles prokuratuur kohtult kahtlustatava vahistamist, kuna tunnistajate ütluste kohaselt ületas ta suurel määral lubatud sõidukiirust ning oli varasemalt tarvitanud alkoholi.

Prokuröri sõnul kahtlustatakse meest kõige raskema liiklusalase kuriteo toimepanemises.

Menetlust Kristiani suhtes on alustatud karistusseadustiku paragrahvi 422 alusel, mis näeb ette kuni viieaastase vangistuse, kui sõidukijuhi poolt liiklusnõuete või sõiduki käitusnõuete rikkumine toob ettevaatamatusest kaasa inimese raske tervisekahjustuse või surma.

Lisaks sellele on mees ka varem toime pannud sarnaseid rikkumisi.

Copy
Tagasi üles