Poska tänava häbiplekid saavad korda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poska tänav 19 lagunenud maja.
Poska tänav 19 lagunenud maja. Foto: Peeter Langovits

Pikka aega Kadriorus Poska tänav 19 kinnistul vaid hulguste päralt olnud ja pikkamööda lagunenud ajaloolised hooned on päästetud, sest omanik on lõpuks leidnud võimaluse neid restaureerima hakata.

«Krediidipank leidis ka lõpuks võimaluse täita oma kohuseid ning majad korda teha,» ütles Tallinna kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitse peaspetsialist Oliver Orro.

Ta lisas, et kinnistul on kokku kolm maja, mis on kuulutatud arhitektuurimälestisteks. Keskmisest kivimajast säilitatakse ainult müürid, sest hoone sisemus on Nõukogude ajal täielikult ümber ehitatud ning seda ei ole mõtet alles jätta. Sellele majale on lubatud ka juurdeehitus teha.

Pärast restaureerimist peaksid majadesse tulema suuremad eksklusiivsed korterid. Wiedemanni tänava nurgale jäävasse mantelkorstnaga kinnistu kõige vanemasse hoonesse on aga kavandatud väiksemat sorti büroo.

Umbes aasta pärast peaksid majad taastatud olema.

Orro sõnul on Kardiorus ja terves linnas samasuguseid lagunenud häbiplekke veel kümnete kaupa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles