Paet: Kohvri kohtuprotsess ei oma sisulist tähendust

Indrek Mäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver ja tema advokaat Jevgeni Aksjonov.
Eston Kohver ja tema advokaat Jevgeni Aksjonov. Foto: Jaanus Piirsalu

Eesti Euroopa Parlamendi saadiku ning endise välisministri Urmas Paeti hinnangul on 8. juunil Pihkvas algav kaitsepolitseiniku Eston Kohvri kohtuprotsess farss ning see ei oma sisulist tähtsust.

«Ükskõik, mida Eston Kohvri suhtes Pihkva kohtuasja raames fabritseeritakse, ei oma see mingit sisulist tähtsust. See küüniline ja ebainimlik propagandategevus on nõudnud seni üheksa kuud Eston Kohvri elust ning üheksa kuud tema lastelt, kes on pidanud elama ilma isata,» märkis Paet pressiteates.

Tema hinnangul üritavad Vene eriteenistused kohtuprotsessi käigus oma autoriteeti nii FSB töötajaskonna kui kogu Venemaa avalikkuse silmis kindlustada.

Endise välisministri sõnul ei tohiks Eesti üldsus Venemaa propaganda ohvriks langeda ning juhtumile liigset tähelepanu pöörata: «Me ei pea minema kaasa FSB avantüüriga, mis üritab jätta muljet, et tegemist on päris ja sisulise kohtuasjaga, see ei ole nii.»

Kohvri röövimist ning vanglas hoidmist võib Paeti sõnul käsitleda kui rahvusvahelise õiguse rikkumist ning see saab lõppeda vaid kaitsepolitseiametniku vabastamisega. «Samal seisukohal on lisaks Eestile ka Euroopa Komisjon, Euroopa Parlament, Euroopa  Nõukogu ning paljud demokraatlikud riigid,» täpsustas ta.

Paet lisas, et mida kauem kestab Kohvri kinnipidamine, seda sügavamalt kahjustab see Venemaa niigi halba rahvusvahelist kuvandit.

Kohvrile on esitatud süüdistus spionaažis, illegaalses piiriületuses, relva omamises ja selle salakaubaveos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles