Petturid kasutavad ära autode käibemaksu muudatust

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autode müügisalong.
Autode müügisalong. Foto: ITAR-TASS/ Scanpix

Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Liit (AMTEL) saatis kuu aega tagasi maksu- ja tolliametile kirja, milles märgitakse, et kurikuulus käibemaksuseaduse muudatus on tulnud kasuks petturitele.

AMTEL viitas detsembris jõustunud käibemaksuseaduse muudatusele, et ettevõttele ostetud sõiduauto on arvestuslikult 50 protsendi ulatuses segakasutuses ning sisendkäibemaksu on samuti võimalik maha arvestada vaid 50 protsendi ulatuses.

AMTEL tõi esile konkreetsed petuskeemid. Näiteks maksab auto välisriigis koos käibemaksuga 60 000 eurot. Eesti ettevõte saab selle kätte käibemaksu võrra odavamalt, 50 000 euro eest, liidab sinna toomisega kaasnevad kulud, müügiettevalmistuse, remondi, kasumi jm ning hakkab müüma seda hinnaga 65 000 eurot. Toimub tehing ostjaga ning müüja maksab riigile käibemaksu ligi 11 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles