IRLi noorte juht: Reinsalu korraldas meelega spini

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linda Eichler
Linda Eichler Foto: Erakogu

IRL Noorte esimees Linda Eichler, kes erakonna esimehe Urmas Reinsalu sõnul oli ühe äsja parteist välja arvatud kriminaalse taustaga inimese soovitaja, peab toimuvat alatuks rünnakuks, mille eesmärk on juhtida tähelepanu esimehe enda vigadelt.

Täna õhtul kogunev IRLi aukohus peab ära kuulama nii kriminaalkaristusega inimesi vastu võtnud piirkondade esindajad kui ka näiteks avaldusi edastanud Sander Kilgi ja noortekogu juhi Linda Eichleri, kes on ühe juhtumi puhul olnud soovitaja, ütles Reinsalu täna Postimehele. «Nendel inimestel ei saa olla kohta IRLi ridades,» lisas ta.

«Erakonna esimees siis meelega ise korraldas spini, ma saan aru,» ütles IRLi noortekogu esimees Linda Eichler Postimehele. «See näitab seda, et inimesed, kes on vastutavad IRLi tänase täieliku hävingu eest valimistel, kandideerivad kõik tagasi juhatusse ja nad on aru saanud, et väga mitmed inimesed neid ei poolda. Kõige lihtsam on siis hakata korraldama selliseid spinne».

Eichleri sõnul on temale suunatud süüdistuse taga see, et Reinsalu ei taha võtta vastutust «juhtimiskultuurituse» eest, mis täna IRLis on. «Tal endal küll on sobinud valituks saada igasuguste x-inimestega, aga tulla meid nii alatult ründama..,» rääkis Eichler.

Ei ole soovitust andnud

Eichleri sõnul on temale suunatud süüdistuse taga see, et Reinsalu ei taha võtta vastutust «juhtimiskultuurituse» eest, mis täna IRLis on. «Tal endal küll on sobinud valituks saada igasuguste x-inimestega, aga tulla meid nii alatult ründama..,» rääkis Eichler.

Erakonnast arvati teiste hulgas välja ka hiljuti liitunud Roman Naumov, kelle liitumisavaldusel oli soovitaja lahtris kirjas just Eichleri nimi. Eichleri sõnul kutsus ta erakonnaga liituma Paul Raatpalu, kes aitas tal valimiskampaaniat teha ning kes on aasta aega olnud ka erakonna noorteühenduse aktiivne liige.

«Paul küsis minu käest, et tal on sõber, kellega nendel on mingid ühised huvid, et kas tema tohiks ka tulla ja kampa lüüa. Mina ütlesin, et jah, muidugi võib ja selles ei ole mingit probleemi. Ma ju ka ei kahtlusta inimest ja nagu Paul on tänaseks mulle ise öelnud, siis tema ka ei teadnud sellest,» selgitas Eichler.

Tema kinnitusel ei ole ta väljavisatud Naumoviga kunagi kohtunud ega avaldusele soovitust andnud. Eichleri nime kirjutas avaldusele Namov ise Eichlerilt eelnevalt luba küsimata. «See on siit kohalt ka minu viga, et eks siis järgmine kord peab tausta hakkama uurima, aga heas usus olen inimesele andnud võimaluse, et kui ta tõesti tahab liituda, siis palun,» lisas Eichler.

Eichleri hinnangul peaks muutma süsteemi, kuidas liitumisavaldusi erakonna kontoris esitatakse. «Süsteem peaks olema selline, et vastava piirkonna arendusjuht või juht kontrollib karistusregistrist inimesed üle ja annab ka tagasisidet, et kas sa tahad olla selle inimese soovitaja». Eichleri kinnitusel ei  võtnud keegi temaga selles küsimuses ühendust.

«Karistusega liikmete probleem ei ole ju uus ja erakonna juhtkond oleks pidanud juba pärast eelmist korda tegema erakonna kontorile ülesandeks liikmekandidaatide taust avalikest registritest üle kontrollida. Registrite päringud maksavad, aga erakonnal on selleks vahendid olemas,» lisas ta.

«Mina ei ole agiteerinud neid inimesi, et tulge valige Jaan Männikut või Margus Tsahknat,» kinnitas ta ühtlasi.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et IRLiga on erakonna suurkogu eel liitunud palju uusi liikmeid, kelle hulgas on hulk kriminaale, ainuüksi Pärnu piirkonnas on IRLiga liitunud vähemalt 17 inimest, kes on millegi eest kriminaalkorras karistatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles