Tudengid saavad Aaviksoo rektoriks saamise kohta veebis arvamust avaldada

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo.
Jaak Aaviksoo. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) üliõpilasesindus avas veebis arvamusküsitluse, et saada teada tudengite arvamus seoses valitud rektoriga. 

Petitsioon.ee keskkonnas on avatud arvamusküsitlus «Kas toetate Jaak Aaviksood TTÜ rektorina?», millele saavad TTÜs immatrikuleeritud tudengid vastata kolme päeva jooksul kuni pühapäeva õhtul kella 23.59ni. Häält saab anda ainult ID-kaardiga ning peale hääletuse lõppemist kõrvutatakse tulemused TTÜ tudengite nimekirjaga, et filtreerida välja TTÜs mitteõppivad üliõpilased.

Kella 13.30 ajal oli küsitlusele vastanud 60 tudengit, kellest ligi 80 protsenti Aaviksood rektorina ei toeta.

TTÜ tudengite põhjendused koos küsitluse tulemustega avaldatakse 15. juunil üliõpilasesinduse kodulehel ja edastatakse enne 16. juunit TTÜ nõukogule. Nimelt toimub 16. juunil TTÜ nõukogu koosolek, kus 41-liikmeline kogu otsustab, kas vetostada Aaviksoo valimine rektoriks või mitte.

Vahetult pärast 22. mai rektorivalimisi hakati tehnikaülikooli tudengite hulgas koguma allkirju, et korraldada referendum «Kas toetate Jaak Aaviksood TTÜ rektorina?». Üleskutse kogus üle 700 allkirja, ent üliõpilasesindus otsustas referendumit mitte korraldada. Nii referendumi eestvedaja, üliõpilasesinduse liikmed kui Jaak Aaviksoo olid ühel meelel, et debatt tudengite ja tulevase rektori vahel on aga igati vajalik.

Seetõttu korraldati eile Postimehe veebi vahendusel online-intervjuu, kus Aaviksoo vastas tudengite küsimustele. Küsimusi-vastuseid saab lugeda SIIT.

Kuratoorium valis 22. mail Jaak Aaviksoo TTÜ rektoriks kaheksa poolthäälega. Kuratoorium kinnitab uue rektori ametisse 22. juuniks, kui TTÜ nõukogu kuu aja jooksul oma seadusejärgset vetoõigust ei kasuta. 41-liikmeline nõukogu koosneb TTÜ õppejõududest, töötajatest ja üliõpilastest. Ülikooli nõukogu koguneb 16. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles