Uued kiiruskaamerad pildistavad tuhandeid kihutajaid

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Tallinna-Pärnu-Ikla maantee ääres Libatses.
Kiiruskaamera Tallinna-Pärnu-Ikla maantee ääres Libatses. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Kõige enam uljaspäid on vahele jäänud Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel Libatses, kus uue kiiruskaamera vaatevälja on esimese kuu jooksul jäänud rohkem kui 4200 rikkumist. 

Uudne kiiruskaamera, mis mõõdab kiirust korraga mõlemas suunas, alustas tööd 4. mail ning fikseeris juba esimesel ööpäeval 559 kiiruseületamist. Politsei- ja piirivalveameti (PPA) teabehaldusbüroo liiklusmenetlusteenistuse vanem Toomas Kaarepere netis, et võrreldes esimeste päevadega on lubatud kiiruse ületajate arv Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 95,1. kilomeetril küll vähenenud, ent kui kõrvutada seda näitajat teiste kiiruskaamerate omaga, on kihutajaid ikka endiselt väga palju.

Näiteks samuti mai algul Tallinna-Narva maantee 127,6. kilomeetrile Rannu külla paigaldatud uudne kaamera fikseeris esimesel ööpäeval 193 rikkumist. Kokku on politsei sealsete kiiruseületamiste kohta välja saatnud 3500 trahviteadet. Mõlemal lõigul võib sõita kuni 70 km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles