Euroopa inimõiguste kohtu kohtunikuks sai Julia Laffranque

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Laffranque
Julia Laffranque Foto: Sille Annuk

Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee (ENPA) valis teisipäeval Euroopa inimõiguste kohtu kohtunikuks kolmest Eesti kandidaadist riigikohtunik Julia Laffranque.

Mullu novembris ja tänavu juunis kinnitas valitsus Euroopa inimõiguste kohtu kohtuniku kandidaatideks Eesti esinduses Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni juures töötava Mai Hioni, Soraineni advokaadibüroos töötava eelmise õiguskantsleri Allar Jõksi ning riigikohtuniku Julia Laffranque.

Laffranque kogus teisipäevasel hääletusel 116 häält, Mai Hion 52 ja Allar Jõks 51 häält, kinnitas BNS-ile riigikogu ENPA delegatsiooni liige Silver Meikar. Kokku osales hääletamisel 219 inimest.

Laffranque asub ametisse 1. jaanuaril 2011 ning tema ametiaeg on üheksa aastat ilma tagasivalimise õiguseta.

Oktoobris lõpeb Euroopa inimõiguste kohtus Rait Maruste ametiaeg. ENPA valis Maruste Euroopa inimõiguste kohtunikuks esimest korda 1998. aasta jaanuaris ja teistkordselt 2004. aasta aprillis.

Strasbourgis algas esmaspäeval Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee 2010. aasta IV osaistung, mille töös osaleb riigikogu ENPA delegatsioon, mida juhib Andres Herkel. Kohal on ka delegatsiooni liikmed Mailis Reps ja Silver Meikar ning asendusliige Aleksei Lotman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles